
Här kommer receptet:
100 G margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
1 tsk kardemumma
1,3 liter vetemjöl
Smält margarin, tillsätt mjölk och värm till fingervarmt. Smula jästen i en deg bunke. Tillsätt lite av deg spadet och rör tills jästen är upplöst. Häll i resten av spadet, salt, socker och kardemumman.
I med vetemjölet lite i taget tills det blir en blank deg. Häll lite mjöl över den färdiga degen och låt jäsa till dubbel storlek ca 40 minuter.
När degen jäst delar du den i 2 delar och kavlar ut ena delen först till en rektangel..
Sedan brer du smör/margarin på hela rektangeln, på med 3-4 msk äppelmos, riv 1 äpple och fördela jämt över degen.. På med kanel och lite socker..
Rulla som vanliga bullar och dela och lägg i bullformar. Ge dig på nästa deg och gör luka dant med den. Låt jäsa 20 minuter till.
Sedan penslar du dom med ägg och strör lite pärlsocker på.
In i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter..
Hoppas det ska smaka gott. För det gjorde det här hemma i alla fall. :-)
Kram på er alla goa vänner
1 kommentar:
Ser och låter så gott! Det måste ju gå åt som smör i solsken!!
Skicka en kommentar