lördag, oktober 13, 2012

Åter upp ta bloggandet kanske??

Nej nu tror jag det är dags att åter upp ta detta med bloggen.
Det är ju trots allt en toppen dagbok i längden.. Nog för att man har facebook och uppdaterar lite då och då så är nog bloggen ändå en annan typ av dagbok, där man oftast kan lägga in längre inlägg och låta tankar och funderingar komma ut..

Massor har hänt här i livet sen sist..

Det har varit sommar och semester.. Vi spenderade sommaren med 1 vecka i Småland med besök på High Chaparall, En tur till Öland och Trollskogen, sen bada vi och till slut tog vi oss en tur på hemvägen förbi Söderköping och Glassbaren med de otroliga glassarna. Efter det blev det 1 vecka på Fack kurs på Väddö med barnen där vi hade det toppen, barnen var och badade varje dag med barnledarna och jag fick lära mig massa om mina rättigheter, så nu ska man bli arbetsplatsombud på förskolan också, (somom jag inte redan hade nog, hihi,) men men det är intressant och ska bli roligt med. Sommaren var över rätt så snabbt, med vi hade det skönt och roligt och det var väl det som är meningen med semestern..

Vad har mer hänt...... Ja jag jobbar för fullt samtidgit som jag försöker läsa in lite av mina gymnasie ämnen som jag tyvärr inte hade i mina betyg från  när jag gick på gynasiet för över 20 år sedan..
Har ju planer på att läsa vidare till Förskollärare, fast jag vet att många tycker jag slänger bort mina kunskaper och tycker jag ska läsa till något inom data, då jag tydligen är rätt duktig på det, vad många anser, själv vet jag inte.. Nog för att jag älskar att  hålla på med data och gillar att lära mig massa nytt inom det området, vet inte om jag skulle klara av att läsa till någon inom det området, så et får bli förskollärare  där jag känner mig rätt trygg, tror jag.. Nåja än så länge har jag läst in Engelska B där jag klarade mig och fick ett E (nya betyget) Vilket är godkänt i alla fall.. Skulle säkert kunnat få bättre men det var riktigt jobbigt att läsa in det, när man först jobbar 100 %, har familjen hemma och sen bestämmer sig för att läsa in kursen på 5 veckor.. Så JA jag är nöjd med ett E.. Har ju för tusan inte pluggat på över 20 år och då ge mig i det på distans och på 5 veckor ja då får jag vara nöjd med det.. Fick även göra Nationella provet och sitta i skolbänken en heldag och bara göra prov var super jobbigt med jag klarade mig faktiskt super och det var jätte kul..
Nu börjar min nästa kurs Naturvetenskap A på måndag men den här gången har jag inte tagit mig allt för mycket över huvudet (hoppas jag) jag ska läsa kurden på 50 % nu och hoppas jag kan klara av att få ett E på den med eller bättre..

På jobbet händer massa roliga saker också och jag har visst ansvar för vissa delar, hoppas bara chefen ser det och ger mig lite mer i lönekuvertet snart för annars tror jag att jag ger upp och kämpar med mitt här hemma bara..

Jag har börjat gå på gymmet försöker att gå 2 gånger i veckan, men just nu blir det oftast bara 1 gång med sen tränar jag även Boxercise 1 gång i veckan med 2 av mina arbetskollegor och sen Chefen.
Det är en super rolig träning, men tyvärr är sista passet på torsdag men jag hoppas att det ska fortsätta igen.. Så jäkla kul och superbra träning..

Appro på träning..... Ja det går jättebra med viktminskningen och jag mår jättebra..
Men tänker inte skriva så mycket om det i kväll då jag redan gjort ett rätt långt inlägg här..
Skriver om det lite längre fram för er som är intresserade..

Tänkte avsluta med vad vi gjort i dag...
Vi tog oss en tur till Älvsjömässan och UnderBARA barn mässan.
Där vi gick runt och kikade på alla utställare och sen fick barnen pröva på en massa skoj så som att så lite krasse, samla massa ballonger och även testa på att åka skridskor på "plastis".
Tyvärr fanns det inga skridskor som passade Patricia men hon hade skoj i alla fall när hon fick hjälpa lillebrorsan att ta sig fram på isen.. Insåg i dag att det nog är dags för Sebastian att också börja på skridskoskolan för att lära sig åka..

Nåja avslutar detta inlägg med en liten bild från mässan och ungarnas roliga stund tillsammans..

Kram på er alla goa vänner och hoppas ni får en trevlig söndag..
Vi hörs snart igen...

Inga kommentarer: