söndag, februari 03, 2008

Söndag !

Hej på er !!

Så har det passerat ett par dagar igen sedan senaste inlägget. Men här hemma har vi haft det sjukt igen, Sebastians tur var det den här gången..

Han började med feber förra fredagen, så jag försökte få tid till kvällsjouren på vår Vårdcentral men missade samtalet från syster.. Så jag tänkte att ja det kanske går med alvedon över helgen så går jag upp på akuttiden på måndag.. Lördagen gick och febern steg, på kvällen hjälpte inte ens alvedonen mot värken som han hade stackars lille vän..
Men vi gav honom var 4;e timme och han fick sova så mycket kan kunde, men sen på natten vid 3 tiden hade pappa hand om honom och då kom han in och det hade tyvärr värkt hål på hans lilla öra, så på söndag morgon blev det akuten som gällde..
Måste säga att det var en kortaste tid jag varit där.. Fick en tid kl 12 och 12.10 var jag klar.. Läkarn kikade snabbt i örat och sen skrev han ut Kåvepenin.. Inte lyssnade han på lungorna eller tog några prover.. Så hem fick vi åka..
Men tur säger jag bara att penicillinet hjälpte efter ett tag, för inte var det skoj att ha en såå sjuk liten kille här hemma..

Nu är han mycket bättre, men gillar inte att ta sin medicin, han spottar och fräser som bara den. Så jag fattar inte hur den ska räcka 3 dagar till dåjag fått ge honom flera omgånger då han inte fått i sig det han ska..

En annan sak jag undrar över är VARFÖR dom tvingar att ta så äcklig medicin, och att det inte finns suppar till så små, dom får ju men för livet att dessa penicillinkurer dom ska genom gå...Här har han hittat syrran dockvagn, så glad är han att han klarar att köra runt med den..


Och här upptäckte han att det fanns en liten bebis i vagnen också.. Så glad såå..


I natt sen då vaknade Patricia av att hon inte kunde få tillräckligt med luft, en ordentlig kruppattack fick hon, vet inte om det var en astma attack då hon aldrig fått det förr.. Krupp är något hon haft flera gånger, men den här gånger var det riktigt illa.. Jag fick ta ut henne på balkongen så hon fick andas frisk luft, sen fick hon sin medicin, Lepethol(stavas?) som hon fått för krupp men det tog ju ett tag innan det hjälpte, Så jag funderade på om jag skulle bli tvungen att åka in med henne.. Men när hon lugnat ner sig och andades lugnt så gick det över.. Så nu är det dags att boka tid hos läkarn med henne och få en utredning om hon har astma eller ej.. Hoppas inte det..


Tänkte jag sätter in ett litet kort på vår busvove här hemma med en av sina favorit leksak..

Många Kramar på er mina kära vänner

4 kommentarer:

Fembarnsmamma och student sa...

Hej! Vilka sötnosar du har!!!! Kram / Maria

Mindi sa...

Men lille gubben då!
Och jag håller med dig om det där pencelinet... det är vidrigt. Det räcker att lukta på det så vänder det sig i magen. :( USCH!!!

Sööööööta barn! I torsdags på kören så hade det börjat en ny tjej och det första lilla tjejen sa när hon kom därifrån var - Mamma det har börjat en ny tjej på kören och hon ser precis ut som Patricia!!!! :)

Kramis
M I N D I

my little cloud... sa...

Stackars dina guldklimpar! Men hoppas båda mår bra nu.
Såååå SÖTA är de båda!!!

STOR KRAM

netha sa...

Oh vilka gulliga bilder på barnen.
Ett tips, om inte det hjälper med bara alvedon ge Ipren barn och så alternera dessa 2 mediciner var 4:e timme, ge inte alvedon var fjärde timme för det är inte bra.
Sen kan dottera din ha krupp och så infektionsutlöst astma och då blir det jobbigare med andnignen för då kan hon varken andas in (kruppen) och inte ut heller (astman) Så sök doktorn så hon vi minsta lilla påbörjan av infektion börjar med cortisoninhalationer och vidgande samt lephetone vid nattgående.
Jag är ju ingen läkare, men jösses, jag har 2 barn som varje månad från september - april och sedan ett par förkylningar på sommaren åker på detta, vi har legat inne massor med gånger, men nu har vi en massa olika medciner och andningsapparater hemma is tället. Men sök en barnläkare som är kunnig så får du hjälp, mina barn har nu en allergiläkare som har gjort att infektionerna är OK.
Kramiskramis