lördag, mars 18, 2006

En stor dag ...

Ja ha då var vår kväll/dag gjord..
Melodifestivalen 2006 på Globen..
Något vi minns ett bra tag, tror jag nog..

Men Patricias stora dag började en aning tidigare på dagen... Hon var ju ledig från dagis för att få "vila" inför kvällen.. Så vi tog oss ner till Tumba Centrum för att inhandla lite saker.. På väg till bilen upptäcker Patricia något stort..... Hon har en lös tand, tänk vilken dag detta skulle komma att bli för vår lilla Prinsessa... Först en lös tand sedan gå på Melodifestivalen i Globen det första besöket för henne i den OTROLIGT stora bollen..
Nåja men dagen har bara börjat när tanden blev lös..

Efter vårt besök i Tumba så tog vi oss hem lagade god mat det blev: Fläskfilé gryta med bandspagetti.. Jättegott..
Sen var det bara till att hoppa in i duschen och fixa i ordning oss..
För att 17.20 ta en promenad ner till Pendeltåget som skulle ta oss till Årstaberg där vi sedan tod tvärbanan till Globen..

Vi var framme kl 18.15 ochresan var jättesmidig, så skönt när allt passar in och man slipper vänta allt för länge på tågen..

När vi kommit fram till globen ja då gick vi in , vi och tusen tals andra människor för att leta efter våra sittplatser, fick kanske inte det bästa platserna men vi såg jättebra ändå..
Vi satt på läktarplats, ja ni ser på bilden kanske vi hade bra sikt över scenen men tyvärr lite väl långt ifrån för våran kamera att ta bra bilder på artisterna..
Tog väl en del men ALLA vart jättedåliga..
Nåja när vi väl tagit våra platser bestämde vi oss för att vi måste ha lite gott i gott gott under uppträdandena också, så vi tar och går och letar efter en kiosk där det inte var 100 personer i kö, jag som jobbat där vet ju vart man ska gå (hihi)..

När vi väl är på väg till kiosken så är det en himla folksamling runt en reklam monter och vi stannar för att se vad det var, och vad får vi se 2 m framför oss om inte alla i BWO..
Ni må tro Patricia blev gald tills hon kompå att hon glömt sitt kort hon skulle ge till Martin (sångaren)
Och jag som var tvungen att bära upp henne glömmer ju totalt att ta upp kameran förrens efter en liten stund och då precis ja då är det dags för dom att springa vidare, ni må tro jag och Patricia var arga på mig då..
Men men Patricia tröstar mig med att; mamma vi får se dom sen och jag kan ge honom kortet en annan dag när jag får gå hem till honom, (hon tror att hon efter som hon sett dom ett par gånger nu känner dom och får komma hem till dom, hon är rolig min lilla busa ibland) Hon är ju bundis med Nanne med nu för tiden..

Nåja vi tar och går tillbaka till våra platser för att i tron att allt ska börja kl 19 somdet stod på biljetterna, men när vi sitter där kommer Kristin Kaspersen upp på scen och berättar att hon ska värma upp oss med hjälp av gruppen Play innan alla andra artister ska komma kl 20.00..
Ni må tror att jag hade en tjatig tjej bredvid mig i 1 timmes tid..
Men sen till slut så började ju det hela och vi fick stränga order om när vi skulle vara tysta och när vi skulle skrika. Vi fick börja med att vara tysta när Lena PH kom in i Globen och vi fick gallskrika först när hon sa "tudiluuu" sen drog allt igång.. Det var kul för att dom berättade att de dom spelade in i går är något som kommer på DVD:n som kommer lite längre fram sen.. Så man får väl passa på att köpa den kanske..


Ja vad mer ska jag skriva??? Ja som ni alla läst i tidningar idag kanske så gav ju Carola inte sitt allt och det märktes väldig i går, först fick hon stående aplåder och gala rop men efter sitt uppträdande dog det ut ganska fort.. Till skillnad från The Poodles som hade en hejdundrandes show och fick MASSOR av applåder, men mest av allt fick Bodies whitout order, det var liksom inget stop på värken publik eller Patricia , hon hoppade upp och ner som bara den på läktaren tillsammans med i stort sett hela läktaren.. Så om det hade varit i går ja då kan jag lova att dom hade vunnit men nu vet manju inte hur det går i kväll vilket är jätte spännande.. Allt slutade kl 22 med att Lena PH framförde vinnarbidraget.(eller ja det skulle ha varit vinnarbidraget som skulle framförts då men Lena fick sjunga sin låt igen som hon under kvällen hade framfört en gång innan) sen fick vi gå hem.. En Otrolig upplevelse och roligt för både mig och Patricia..
Och jag kan säga att det var SUPER skönt att brosan kom ochhämta oss med bilen efteråt då närjag börajde slappna av fick säker 3 ångest attacker efter varandra.. Och slippa åka kommunalt då var skönt kan jag lova..

Sen idag då ja då hade dom uppträdanden nere i vårat lilla centrum och dit kom 2 st artister som båda varit med i årets melodifestival men som inte kom vidare längre än till andra chansen..

Den första som uppträde var Sonya med Etymon.
Det var kul att se och höra henne sjunga live..


Efter henne kom Velvet och sjöng sin låt : Mi Amore
Samma där att se henne i verkligenheten var faktiskt kul för det första var honinte alls lika "stroppig" som jag tyckt under hennes interjuver hon gjort den sista tiden utan riktigt trevlig och gullig..


Sen kunde man ju ha vunnit 2 biljetter till kvällens melodifestival och hade jag mått riktigt bra och varit riktigt snabb med svaren ja vem vet om inte en annan hade varit där i dag igen.. För inte var det svåra saker man skulle göra för att vinna och inte var det någon svår konkurens heller.. Det var 6 st som skulle upp på scen och sjunga shlagerlåtar som funnits genom tiderna.. Motståndet hade inte varit svårt utan det var 5 st som var runt 13 år sedan 1 som var runt 30 och det var hon som vann.. Men kul hade dom och roligt för henne.. Men Patricia vart jätte ledsen att hon inte fick gå i kväll igen..


Nå nu ska jag gå och fixa ordning godiset för kvällen och sedan sätta mig och koppla av i lugn och ro framför tv:n och titta på kvällens final.

Hoppas att BWO vinner det är våra favoriter här hemma helt klart..

Vilka är era favoriter ???


Ha det toppen nu och ta väl hand om varandra..

Kramis Camilla2 kommentarer:

Mindi sa...

Åh så roligt att läsa om er kväll på Globen. Så avis jag blir. ;)

Jag tyckte det var sååå synd att Carola vann! :-( Jag höll på BWO och Andreas. Lilla tjejen höll på Carola och stora tjejen på Linda B.

Jag blev riktigt bestviken att Carola vann.

Stor kram från mig och tack för att du ville dela med dig utav din dag. :)

~cloudberrie~ sa...

Å vad mysigt ni har haft det! Vad glad jag blir för både din och Patricias skull!

Velvets låt blir verkligen bara bättre och bättre ju mer man hör den spelas. Och hon är ju så fin med Patricia på fotot, kul!

STOOOOR Kram från Eva