fredag, juni 19, 2009

Midsommarafton 2009

Jaha då har ännu en midsommarafton passerat och samma gamla tråkiga väder har följt med.
Men vi trotsade allt vädergudarna för inte ska dom få bestämma om jag och barnen ska ha roligt eller ej en sådan här dag.

Vi tog med oss min kära granne och vän Mia och picknicken och tog oss till Hågelby för att fira traditionell midsommar.. Regnet det tog vi också med oss.
Här står vi och väntar på att det ska bli dans kring midsommar stången av Slagsta gille, men dom ville inte dansa så mycket då det regna och regna hela tiden.. Det är Mia, Amanda, Patricia, Leon och Sebastian han sover i vagnen torr och skönt..

Så när vi inte fick se några dansa fick tjejerna ställa sig vid stången och se glada ut..

Och efter ett tag när regnet började lätta lite ja då började vi duka upp till bords på våra picknick filtar, och precis när allt var fram dukat ja då kom regnet igen och vi sa att är det midsommar så är det och fortsatte att äta och blötare och blötare blev vi.. Folk runt omkring glodde och skrattade, dom måste tyckt vi var helt knäppa, men men.. Vi hade kul i allafall.. Fast nog frös vi rätt bra efteråt..

Vi köpte lite lotter och försökte vinna men det gick inte så då tröstade vi oss med lite popcorn istället..

När Sebastian vaknade fick han fiska i fiskdammen, sen for vi hemåt för vi frös och frös som bara den, fast inte lille man han hade ju sovit i en varm och skön vagn hela tiden.

På vägen ut från Hågelby såg jag denne söte man med sin spelvagn, som spelade så fint.. Så vi stannade och tittade en liten stund..

Sen bar det hem till balkongen och grillningen av våra traditionella grillspett, vi hade ju hoppats att vi skulle få grilla ute på gården i dag men icke sa nicke utan det fick bli balkongen i år igen..
Men gott var det ändå, och massa mat blev det..
Så nu sover man nog riktigt gott i kväll
Och det är exakt vad jag ska göra nu.... För i morgon har vi tjejkväll för Patricia och några utav kompisarna på gården, så det blir tacokväll med lite annat roligt till..
Kramis på er nu så hörs vi snart igen..

4 kommentarer:

Maritha sa...

Ni ser ut att ha haft mysigt trots regnet. Man har ju inte roligare än man gör sig eller hur..
Vi har som traditionen är varit på Öland hela dagen, hälsat på hos camparna och njutit av jordgubbstårta. Sen for vi vidare till Borgholm och titta till "lillponken", och han var skötsam enligt dem han bor hos. Vi käkade där och så for vi hemåt så nu har det blivit midsommardag och vi ska hoppa i säng. Titta på min sida så ser du hur vädret varit på Öland! Kram

Mindi sa...

Hi-hi det är helt rätt vännen, trotsa regnet. :) Är det midsommar så är det!!!!

Vi hade faktiskt ganska skapligt väder i går men några rejäla regnskurar fick vi ändå. ;) Men när vi var ned till sjön på det traditionella midsommarfirandet så var det fint. :)

Kramis
M I N D I

Mia sa...

TUSEN TACK för i går vännen.
KRAMAR

Johanna, Jonas o barnen sa...

Vad härligt att ni trotsade regnet!
Det blir inte bättre än vad man gör det till, och ni verkar ha haft det toppen trots regn! Härligt att se!

Kram Johanna m. familj.