onsdag, november 22, 2006

Var ska jag börja .....

Ja vart ska jag börja.. Det har hänt en hel del här nu.. Ja inte med mig direkt utan runt omkring..Jag börjar fundera på om det inte är dags att flytta här i från snart..Har bott här i Tumba (Storvreten) i nu 9 år men senaste 1 ½ åren så tror jag nästan att jag kommit till Gettot i USA.. Det har blivit en massa kriminalitet här i området som bara eskilerar mer och mer.. Jag undrar vart det ska sluta..

*För 2 veckor sedan då blev en av mina bästa vänner nerslagen och rånad i sitt hem av 2 pistolsbeväpnade killar i 20-25 årsåldern.. Han klarade sig med livet i behåll fick sy endast 15 stygn vid ögat.. Men chocken och minnena finns ju kvar för evigt hos honom.

*Sen i torsdags kväll när jag var ute med Nixon ja då var det nästan min tur att mista livet..Går på gångvägen ner mot vår stora äng, en gång väg alltså. Nixon springer lös och har jätte myssigt, tills jag hör en bil komma bakom mig med gasen i botten på gångvägen och siktar insig rakt mot mig och Nixon.. Jag blev helt paralysserad och tänker antingen dör jag eller Nixon här och nu.. Nixon reagaerar och springer ner för en slänt som ligger precis intill, själv står jag kvar och kan inte röra mig ur fläcken.. Bilen tvärnitar ca 2 m innan mig och då det är en massa grus på vägen efter att snön legat där glider den och som tur är STANNAR 50 cm från mig..Men står och gasar och väntar på att jag ska flytta mig, efter en stund får jag fatt i benen och springer åt samma håll där Nixon är, glömmer helt bort mig. Så snart jag flytt undan drar bilen i väg med dunder fart igen och jag står kvar och skakar vänder direkt hem och in i säkerheten igen.. Glömmer helt att ta både signalement på bilen och reg nummer.. Har pratat med Polisen men dom kan tyvärr inte göra mycket då jag inte kan ge dom det.. Så ja det är bara att försöka glömma och gå vidare..

* Ja sen i går när jag skulle gå ut med hunden IGEN.. Klockan var väl runt 19.30 ja då är det ett gäng DÅRAR igensom håller på utanför vårat hus, dom kör fram och tillbaka i rondellen för att sedan i farten hoppa ut en och en för att till sist köra ner i slänten och krascha bilen vid en mattställning.. Ser 3 grabbar springa i väg skrattandes och lämna bilen kvar, så det var bara att ringa Polisen och rapportera det jag såg och vänta på att dom ska komma för att bli förhörd..Sen ca 2 sekunder innan polisen kommer duker en till bil upp i världens fart tvärnitar och grabbarna hoppar ut för att springa iväg bort, Dom trodde väl att Polisen var efter dom, men när jag på pekade det till Polisen ja då såg dom ingenting och blev väl lite arga på sig själva som inte hade fattat att det också var en snodd bil.. Men men dom tog mitt vittnessmål och sedan gick jag hem.. Polisen var väl kvar ca 15 minuter efter det sen försvann dom och vad händer då jo "grabbarna" kommer tillbaka till den röda bilen och drar i väg med den.. Så ja jag undrar vart ska vårt samhälle ta vägen innan det är slut med sånt här...Här står bilen i dag.. Där busarna lämnade den..

Ja det är sånt som händer runt omkring oss nu förtiden.. Annars då hur mår jag??
Ja förutom alla mardrömmar man får av det som sker runt omkring mår jag nog rätt ok.. Förutom att jag den här veckan har blivit beådrad att ta det lungt och vara hemma och vila , då jag har förlågt järnvärde och mitt blodtryck var rätt så lågt, sen att jag på det har världens huvudvärk gör ju inte saken mycket bättre men det är väl symtonen av att blodtrycket är lågt och järnvärdena inte som dom ska.. Förhoppningsvis räcker det med en veckas vila för jag vill ju full följa min arbetsträning nu närjag kommit så långt med den.. Så att jag sen förhoppningsvis när krabaten är här kan återgå tlll det normala.. Men men nu ska jag inte uppehålla er mer i dag..
Ska väl ta och vila lite sen har jag tvättstugan i dag kl 14.00 behöver ju få tvättat också även fast man ska ta det lungt.. Men egentligen vem kan ta det lungt när man är hemma och hittar en massa saker som behöver bli gjorda??
Kram på er mina vänner och TA väl hand om er och familjerna..

8 kommentarer:

Maria sa...

Hej Camilla! Usch vad hemskt det som händer i Tumba! Jag ahr avrit där en del när jag läste Multimedia pedagogik Teknik på Stokholms Universitet men vi hörr till på Grafiskt centrum i Tumba. Vi åkte upp från Jönköping och tentade och redovisade ibland.

Hoppas du är tillbaka på jobbet nästa vecka:)

KUL att graviditeten gått så långt!!! Och fin mage har du fått med. du kan se min mage på www.femman.blogspot.com Jag har en DRYG vecka kvar nu...

Kram / Maria

Mindi sa...

Nä men åh vännen.... jag ryser. Så mycket hemskheter!!!!! :( Vad hemskt och alldeles inpå så där.

Fy! Jag förstår att du vill flytta och du vännen jag lovar att hojta till när något utav grannhusen är till salu. Här på min gata är det lugnt. ;)

Sötaste du.... tack snälla snälla för det fina skom kom i brevlådan i dag. Vilken ÖVERRASKNING! :)

Du är då verkligen för snäll och det menar jag verkligen! Tusen miljoner med tack!

Stor kram
M I N D I

Maria sa...

hej!

nja tog examen juni 03 så det var ett tag sen. Men tror nog jag var med på mysbebbar, men NY då. Klart jag hör av mig om vi är i närheten Min sambos dotter jobbar i hemtjänsten i Skärholmen och bor i en förort NÄRA där nu. Det blir alltid någon stockholm resa/år i alla fall.

Skönt att få fönsterna putsade det fick vi i måndags:)

Kram / Maria

& sa...

Nämen vännen vad händer??? det är ju inte klokt!!!
Jag förstår att ni vill flytta.
Du är så välkommen till min gata med och här är det jääääätte lugnt :)))

Vila upp dej, samla krafter & så håller jag tummarna att du mår bättre nästa vecka.

STOR KRAM från Eva

Syster Yster sa...

HUA!!
Nu är det nog dax att fundera på att flytta till et lugnare område....
Det verkar ju bara vara galningar där uppe. Törs du låta Trissan vara ute själv nu eller?
Hoppas allt är bra med er annars.
Här har varit lite down ett par dagar fick ringa efter ambulans i tisdags natt Bosse fick andnöd så han har legat inne till idag. Skall ner till Kalmar och kolla sina lungor, hjärtat ser bra ut men det samlas vätska i lungorna så han blir andfådd, nu har det varit lugnt ett tag så det är väl dax för oro igen... tycker det är skitjobbigt när man sickar iväg han mitt inatten och så ska man åka efter själv i dimma och sitta och oroa sig lever han när man kommer fram eller??? det är tungt att hela tiden leva i denna ovisshet... det tar på en. men nu ska jag försöka sova har inte gjort det så mycket några nätter nu så jag behöver det. Kram Syster Yster

mintid sa...

Du det låter som om det är dax att flytta...fy så hemskt att bo där man inte känner sig trygg!!

Vilken upplevelse du var med om och din vän med...ryser.

Ta hand om er!!
Kram

Annika sa...

Usch... Låter inte som ett tryggt område. Klart att man då börjar fundera var man ska bo...

Jesli´s dagar sa...

Men fy och usch!!
Kanske borde ni fundera på om det finns något lugnare område.
Kram Jeanette