torsdag, februari 16, 2012

Mitt nya liv min nya resa....

Nu tänkte jag berätta för alla som vill veta och som är intresserade om vad som händer i mitt liv just nu.
Jag vet att många har sina åsikter och tankar om saker och ting visst det får alla ha men håll gärna era negativa åsikter i från mig det är inget jag i dasgläget behöver, ni kan komma med dom sedan när allt är läkt och jag mår ok igen.
Men positiva åsikter är alltid välkomna , hihi..

Jag har i måndags den 13/2-2012 genom gått en Gastirc by pass operation...
Varför frågar sig säker många och det har jag hört av flera..

För det första: I min familj finns alla sjukdomar som övervikt har som följd sjukdomar, högt blodtryck, diabets 2, hjärtinfarkter samt även ledbesvär.
Och jag vill inte hamna i den skaran jag också.

För det andra: Jag har åtskilliga gånger försökt mig på alla de olika bantningskurer som finns och visst har jag lyckats till en början men sen har jag fallit dit igen och då gått upp det dubbla åter och åter igen.

För det tredje: Jag har mina underbara barn, jag VILL orka med dom, jag VILL finnas där för dom i tid och otid jag vill vara en mamma som dom vet dom kan komma till som som inte är för trött hela tiden. som orkar göra det dom vill och inte behöva skjuta det framåt till sen. Dom kommer inte vara barn hur länge som helst.

För det tredje: JAG VILL MÅ BRA..... HELT ENKELT..

Så nu är det gjort och jag kan säga bye bye till mitt forna jag.


Jag hoppas att allt ska gå bra för mig men en sak vet ajg jag kommer aldrig mer se ut som jag gjorde i Söndags när jag började min resa. Min vikt då var 107.7 kg (för den som undrar).

Just nu är det lite jobbigt, visst det är inte en lätt operation man genomgått.
Gastric Bypass innebär att större delen av magsäcken kopplas bort och en liten del av den övre delen av magsäcken kopplas direkt till tunntarmen. Den övre magfickan rymmer endast c:a 15 ml, vilket gör att man automatiskt kommer att äta mindre portioner. Dessutom kopplas en del av den tillgängliga ytan i mag-tarmkanalen som tar upp näringsämnen bort, vilket bidrar till ytterligare viktnedgång.

Jag äter eller ska äta 7 gånger per dag med 2 timmars mellanrum, det är jobbigt när man inte längre är hungrig. Jag ska nu de första 4 veckorna äta flytande kost, så som youhurt, soppor både kalla och varma men dom ska vara släta. Det är nog en vane period som jag snart kommer in i men visst det är jobbigt. Jag mår fortfarande illa efter jag ätit och sen ska ju varje måltid ta ca 40 minuter att få i sig sen är det 1timme till nästa måltid, så det ända man gör är att äta och äta hela tiden känns det som. Men det kommer att bli bra, jag vet det.

Jag kommer med jämna mellanrum uppdatera er här på bloggen om hur det går och hur jag mår, så ni som är intresserade får gärna följa mig här. Ni andra ha ett bra liv.
Nu är jag slut igen och ska ta och vila så jag avslutar med att önska er en riktig trevlig helg .

Kram från mig

4 kommentarer:

♥ cloudberrie ♥ sa...

Lycka till Camilla!!!
Jag vet hur tungt det är att inte vara till freds med sig själv och det man bär runt på. Jag har "kämpat bort" ett antal kilon sedan jag var som störst. Men jag vill bli av med fler. Så jag förstår dig helt! Jag har bara positiva ord att ge dig och du har mitt fulla stöd.
Var rädd om dej & må gott!
KRAMAR från Eva

Micke Stridh sa...

Stark gjort!
Bra skrivet.

Maritha sa...

Bra skrivet syster Yster!!!
Jag håller på dig och hoppas verkligen att du slipper det jag redan har...diabetes och värk i leder och naturligtvis övervikt:((.
Hade jag varit 20 år yngre hade jag nog också hoppat på tåget ska du veta. Jag peppar dig och som jag sa tidigare det är bara att komma ner hit och ekipera dig när garderoben behöver förnyas....du får mycket för pengarna jag lovar. KRAM!!!

Kurt sa...

Bra gjort Camilla hoppas all går bra håller tummarna för dig här i Bangkok.
Kurt