Kirsis Munkar !!
ca 100 st..
1 liter Mjölk
4 dl Socker
4 st Ägg
1 msk salt
75 g jäst
400 g Smör/Margarin
4 msk Kardemumma
2 kg Mjöl
Till friteringen ca 1 ½ kg kokosfett..
* Värm mjälken till 37 grader
* Blanda socker och ägg tillsammans i en bunke
* Tillsätt sedan mjölken
* Tillsätt salt jäst och kardemumma
* Vispa allt tillsammans
* Arbeta in mjölet lite i taget till en slät fin deg..
* Blanda sedan i det rumstempurerade smöret till en fin fin deg..
* Låt jäsa i ca 20 minuter
* Rulla sedan små bollar (ungefär som golfbollar), blir ca 100 st beroende på storleken..
* Jäs ytterliggare i ca 30 minuter..
* Tryck hål med fingret mitt i bollen
* Fritera i kokosfettet
Håll koll på fettet så att det inte blir för varmt eller för kallt,
ha plattan på unge fär mitten av temperaturen..
Häll strösocker i en liten påse för att sedan när munkarna svalnat en aning skaka om dom där i för att få socker runt om..
MEN frys in munkarna utan socker.. Blir bäst sååå.
När ni tinar dom sedan i micron är det bara att sockra dom på samma sätt efter uppting..
Lycka till !!!
2 kommentarer:
MUMS vad gott!!!
Jag blir riktigt sugen på att pröva.
Sköt om dig!
STOR KRAM
Åh så gott.... de där MÅSTE vi testa att göra. Kanske redan i helgen. :) Fast jag boooorde ju inte äta sånna just nu. ;)
Stor kram
M I N D I
Skicka en kommentar